Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

DUE-tábor

2018. szeptember 08. - Andris Himmler

Sziasztok!

Tíz nyári napot töltöttem a DUE Médiahálózat táborában.  Élménybeszámoló következik:

Az első este kellett csoportot választani. Volt rádiós, vlogger, online, print újságírós, és még sorolhatnám. Több szempont miatt is az online csapatot választottam: egyrészt az a téma érdekelt a legjobban, másrészt nagyon szimpatikus volt a két csoportvezető, Dóri és Dani. Szerencsére szuperül éreztem magam a táborban, s ez részben nekik köszönhető.

Az első napokban sok dolgot tanítottak nekünk: híreket, interjúkat, tudósításokat készítettünk a megadott szempontok alapján. Amikor ez már ment, következett a "Virtuális Vasárnap". Ezen a napon azt a feladatot kaptunk, hogy próbáljunk mindenről tudósítani az online felületünkön, ami a táborban és közvetlen közelében történik. Érdekes volt, és egyben igen fárasztó is. 

Esténként szakemberek értékelték a csoportok aznapi munkáit. A Virtuális Vasárnapra írt cikkekkel meg voltak elégedve. Nem volt sok idő pihenni, mivel másnap a mi feladatunk volt a reggeli rádióműsor elkészítése. Hajnalba nyúlóan tervezgettünk, ötleteltünk, mire összeállt az adásterv. Nagyon érdekes volt látni, hogy milyen nehéz egy egész órás műsort összerakni – érdemes volt hajnalig fennmaradni. 

Másnap korán keltünk, és rögtön a stúdió felé vettük az irányt. Az elején még kicsit bátortalanok voltunk, de ez hamar elmúlt, és szerintem egész fain műsort raktunk össze. Kipróbálhattuk, hogy milyen, amikor egy adott szöveget kell felolvasni, és mennyire más, mikor spontán beszélhetünk valamiről. (A teljes adás a cikk végén található.)

A következő nap egy választott témáról kellett cikket írni. Sokat olvasgattam, interjúkat csináltam, és végül elkészült: 

img_2575.jpg

img_2576_2.jpg

Legutolsó feladatunk egy komplex anyag elkészítése volt. Ezt együtt csináltuk Domival, akit a táborban ismertem meg. Mint kiderült, mindketten imádjuk a régi slágereket, így nem volt kérdés a témaválasztás. Riportfilmet készítettünk a tábor lakóival, és a retro zenékről kérdezgettük őket. Ezzel az anyaggal elnyertük a tábor "legjobb online tartalom" díját. 

Volt olyan este, amikor a Facebook botrányról beszélgettünk, másik napokon buliztunk, vagy éppen arra vártunk, hogy kit szavaztak meg a tábor emberének. Persze nem maradhatott ki a balatonozás sem. 

Született több tábordal is, íme az egyik:

 ...itt egy dokumentum, hogy tényleg ott voltam, ha eddig nem hittétek volna el. :)

img_3053.jpg

Színházajánló:

1. Garázsbanda - Jurányi: Szuper, könnyed előadás, melyben egy tinédzser rockzenekar életét tudjuk nyomon követni. A színészek végig zenélnek a darabban, és viccből sincs hiány. :)

2. A Bajnok - Katona: Jópofa opera-paródia – a színészek végig énekelnek az előadásban. Pintér Béla ismét egy élvezetes darabot rendezett, amely nem teljesen fikció...

3. A Borbély - Katona: Már a helyszín is igen érdekes, ugyanis nem a színházban, hanem egy üzlethelyiségben játszódik a monodráma, melyet Bán János ad elő fantasztikusan. ...és, hogy mi vár a nézőkre? Legyen meglepetés! Annyit mondok, hogy szakállasok előnyben! :) 

Hamarosan újra jelentkezem, hiszen már elkezdődött a színházi évad. :)

Blogom Facebook oldala:

Andris

NÓRA. PEER GYNT. INTERJÚ.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr2314229413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.