Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Élőben a Katonából

2019. október 30. - Andris Himmler

Sziasztok!

Az idei színházi évad számunkra érdekesen indult: új gyerekszereplőkkel vágtunk neki a tévéfelvételnek. 

Kicsit szomorúan mentem be októberben a színházba, hiszen a nyár folyamán lecserélték a darab gyerekszereplőit. Az egyik pillanatban azon töprengtem, hogy mennyire más lesz a hangulat nélkülük, a másik percben viszont már azon morfondíroztam, hogy pár nap múlva kamerák elé kell állni Helmerék „megfiatalodott” gyerekeivel.

Az első két próba többnyire avval ment el, hogy a tíz év körüli srácok sok hangoskodás és hülyéskedés közepette tanulgatták a szerepüket, ismerkedtek a színpaddal és a díszlettel. Ráadásul mindent kétszer kellett elpróbálni, hiszen váltott szereposztásban lesznek láthatóak az előadásban. Nem mondom, hogy nem fáradtunk el a végére, de megérte, hiszen az összpróbán szinte megállás nélkül játszottuk le a darabot. 

Nagyon vártam a felvétel napját, de mégsem indult jól a vasárnapom: életemben először majdnem elkéstem a színházból. A művészbejáró felé rohanva megláttam az MTVA autóját, a színpadra érvén pedig nyolc kamerával találtam szemben magam – bevallom, ekkor kezdtem el izgulni.

img_2683.jpg

Az első felvétel alatt egyfolytában állítani kellett a fényeket, hogy azok a képernyőn is a lehető legjobban nézzenek ki. Nehéz volt a színészeknek koncentrálni, hiszen a fénykorrekciók miatt folytonos hangzavar keletkezett az épületben. Tartottunk is egy hosszabb szünetet, amiben a világosítók véglegesíteni tudták a színpadképet, mi pedig társasozással ütöttük el az időt a stáb néhány tagjával. Kezdés előtt lehetőségem nyílt pár percet beszélni az operatőrökkel, akik elárulták, hogy másfél év szervezői munka előz meg egy ilyen eseményt.

Az esti előadás szerencsére nagyon jól sikerült, ráadásul még a nézők is lelkesek voltak! Ha minden igaz, tavasszal ott leszünk a képernyőn! 

Színházajánló:

  • Ahogy tetszik - Katona Kamra: Nádasdy Ádám modernizált szövegét veszi alapul az előadás, amely rettentő szórakoztató, és mindamellett teljesen érthetően adja vissza az eredeti mű cselekményét. Szóval bátran ajánlom akkor is, ha még nem olvastad a drámát.
  • Kiválasztottak - Jurányi Ház: Ha egy igazán könnyed, szórakoztató darabra vágysz, és még a pikírt humortól sem riadsz vissza, akkor csak ajánlani tudom az előadást. 

Blogom Facebook oldala:

NÓRA. INTERJÚIM. 

Hamarosan egy új interjúval jelentkezem!

Andris

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr7015267274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.