Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Nóra - karantén style

2020. június 24. - Andris Himmler

Sziasztok!

Régen jelentkeztem utoljára, hiszen valljuk be, az elmúlt időszak nagyon nem kedvezett a színházi életnek. Most mégis egy teljesen új eseményről szeretnék beszámolni:

a kényszerpihenőt megtörve ismét a Katonában találtam magam, ahol a Nóra járványra hangolt változatát adtuk elő. 

Nagyon jó érzés volt hosszú idő után újra belépni a színház épületébe és találkozni a stábbal. Egymás után jutott eszembe a sok közös emlék, melyekre mindig nagyon jó visszagondolni. A színpadi próba is jó hangulatban telt, ahol néhány jelenetet alakítottunk át, reflektálva ezzel a pandémiára. Az egész folyamat a zenei betétek átdolgozásával kezdődött. Sok ötletelés után a „Somebody to Love” rock verziójából született egy sokkal halkabb, leginkább reggae stílusú dal. img_7716.JPG

Ezt követte a különféle jelenetek átrendezése: Rank doktorról kiderült, hogy a rák mellett koronavírusos, Nóra maszkokat és fertőtlenítőszereket vásárolt karácsonyi ajándék gyanánt, majd az „Olaszországban nyaraltunk” kijelentése után fedezékbe húzódtunk a többi szereplővel együtt... Székely Kriszta rendező a nézőtérről instruált, és állította meg az előadást, ha túl közel mentünk egymáshoz. Az persze alap, hogy mindenki maszkot és kesztyűt viselt. Az utóbbi alól kivételt képeztünk Álmossal, pedig igazi kihívás lett volna kesztyűben zenélni!

A közönség velünk együtt szórakozott az abszurd jeleneteken – szerintem nekik is tetszett, hogy végre jót nevethettünk a vírus okozta életmódváltásunkon. 

Ha majd újra lehet színházba járni, akkor mindenképp nézzétek meg:

  • Látszatélet - Trafó: Az előadás – Monori Lili főszereplésével – kendőzetlenül mutatja be a mai Magyarország igazságtalan világát. A hangulatot a különleges színpadtechnikai megoldások és a vizuális effektek fokozzák. 
  • Ürgék - Katona Kamra: Különféle élettörténetekbe, kapcsolati rendszerekbe kapunk betekintést férfiak szemszögéből, rengeteg zenével és humorral fűszerezve. 

Blogom Facebook oldala: 

NÓRA. INTERJÚIM.  

Andris

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr9815911760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.