Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Főpróbahét

- próba a színészekkel -

2016. december 16. - Andris Himmler

Sziasztok!

Nem is írtam olyan régen, de azóta rengeteg dolog történt a színházban. Próbálunk ezerrel, ez azt jelenti, hogy az elmúlt két hétben naponta többször, a színpadon és a haris próbateremben is dolgozunk. Már próbáltunk a díszletben is, nagyon szép, de nem csak ettől lesz látványos az előadás. Meg kell említenem a fény és füst effekteket is. :) A jelmezek is nagyon jók, illetve szerintem a zene egy fontos része az előadásnak. 

A közös próbák a színészekkel úgy kezdődtek, hogy megnéztük azokat a jeleneteket ahol zene van, elmondták, hogy mi a végszó, mikor kell beszállni. Előfordult, hogy egy-egy jelenetet sokszor elpróbáltak, amiben mi nem is vagyunk benne és ilyenkor sokat kellett várni. Majd kiderült, hogy több dolog változik, pár szám kimaradt, van ami módosult.. Jelenlegi véleményem szerint már nem fog változni a zene és a darab végére is eljutottunk... Sőt! Tegnap már jelmezes próbát tartottunk. Az én hajamat rózsaszínre, Álmosét pedig narancssárgára festették be, de még nem biztos, hogy így fogunk szerepelni az előadásban... Természetesen pont az összpróbán szakadt el a gitárom húrja, ma pedig sajnos a basszusgitárban lévő kábelek szakadtak szét. Inkább most, mint előadáson... :) Tudjátok, hogy zajlik általában egy próba?  Beállunk, majd részpróba esetén Kriszta elmondja, hogy mi volt múltkor rossz, és először előadjuk csak ketten és ha tetszik neki, akkor a színészekkel is elpróbáljuk sokszor... Nem hangzik nehéznek, de a hangerő beállítása sem egy egyszerű feladat. Vannak olyan számok, ahol kifejezetten hangosan kel játszani, máskor pedig csak egy aláfestőzenét... Ma végre sikerült beállítani mindegyik számhoz a megfelelőt. Az előadásban nem csak mi fogunk zenélni, hanem két színész is. Direkt nem írom le a nevüket, legyen meglepi... Örülök, hogy van egy saját öltöző részünk, ettől még otthonosabb lesz a színház... 

Végre már mi is kint vagyunk a színlapon! Csekoljátok le ITT! Csatolok egy képet, milyen volt a színes haj. :)

szines_haj.jpg

Nem vettél még jegyet? ITT tudsz vásárolni. A blogom Facebook oldala EZEN a linken érhető el. 

Hamarosan jelentkezem!

Andris

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr912052927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.