Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

A 20. előadás körül...

2017. április 17. - Andris Himmler

 

Sziasztok!

Az idő rohan... már április van és úgy gondoltam, itt az idő, hogy újra írjak a Nóráról. Az előadást a bemutató óta telt házzal játszuk, aminek nagyon örülök. Nemrég tudtam meg, hogy a Nórával lent leszünk a POSZT-on. (Pécsi Országos Színházi Találkozó). Ez egy szombati nap - június 10. A helyszín a Pécsi Nemzeti Színház Kamara Színháza. 
 Az előadások jól sikerülnek, de minden előadás más egy picivel - ettől színház a színház. Arra gondoltam leírok pár dolgot, ami nem biztos, hogy eszetekbe jutott volna. A darabban elektromos- és basszusgitáron is játszom, de ezeket nem véletlenszerűen cserélem ki előadás közben - tudom, hogy melyik jelentnél, mikor lehet. Ez azért fontos, mert van olyan része az előadásnak, ahol elég erős fény világítja meg a zenekart, és ha itt váltok gitárt, akkor megzavarja az előadást.
Az egyik előadást felvették videóra... Pont akkor majdnem minden néző köhögött egyfolytában. Volt olyan része a darabnak, amit alig lehetett emiatt érteni. Érdekes, hogy az összes köhögős néző beült arra az egyetlen előadásra, s ilyen többet nem fordult elő. Van egy része a Nórának - a "Somebody to love" után, amikor kimegyünk a színpadról. Itt figyelnem kell arra, hogy a gitárok le legyenek halkítva, különben lesz egy háttérzaj. A szám közben kiveszik a mögöttem lévő széket, így a sötétben könnyebben ki tudunk menni. Volt olyan előadás is, ahol a kimenésünket követően megtapsoltak minket. Örültem neki, de egyben érdekes volt, mert inkább a cirkuszra jellemző, hogy minden szám után tapsolnak.
Az előadás végénél is azt látom, hogy a közönségnek tetszik a darab - mindig hosszú tapsot kapunk. De olyan is előfordult, hogy az egyik néző elaludt az első sorban, s tapsrend közben próbálták felébreszteni. Tudom nem szép dolog, de úgy röhögtünk a színfalak mögött rajta. (: Szerencsére nem sok embernek csörrent meg a telefonja a Nóra alatt, de erre is volt példa. Méghozzá hangosan, és nem is tudta kikapcsolni. Ilyenkor nem értem az embereket. Direkt bemondják, hogy kapcsolják ki a telefonokat és van aki még így sem jön rá, hogy ő ezt nem tette meg... 
Hallottátok már a Nóra nyitójelentét így?

 

Még a próbafolyamat alatt készült rólunk ez a kép. :)    

Most tényleg fogok írni nemsokára, mert lesz miről - próbálni fogunk jövő vasárnap. 

Nézzétek meg a blogomat, a Facebookon!

 

Nem vettél még jegyet az előadásra? ITT teheted meg. A darab oldalát EZEN a linken érheted el. (interjúk, kritikák, stb...) 

Andris

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr2512431857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.