Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Újra próbálunk!

2017. február 01. - Andris Himmler

Sziasztok!

Régen nem írtam a blogra - utoljára decemberben. Akkor most kívánok mindenkinek boldog új évet, sebaj, most az igazán menő! :) Véleményem szerint egyre jobban mennek az előadások, viszont erről hamarosan egy külön posztban írok. Itt a próbákról lesz szó! A zenészeknek is kell legyen váltótársuk, ha netán valamelyikünk beteg lenne. Akkor beugranának ők, viszont ha minden oké, akkor Álmos és én leszünk mindig. Egy hete próbálunk a velük. A próbákon Flóra elméletben magyarázza el a számokat, mi pedig bemutatjuk őket gyakorlatban. Majd átadjuk a hangszert. Kitapasztalják, hogy nekik hogy kényelmes játszani. Csinálunk olyat is, hogy mindenki mindenkivel zenél. A technikát is végig kell gondolni, hiszen más pedált kell használni a gitárosnak, más gitárja van, s sorolhatnám. Ezeket is meg kell szokni, ki kell tapasztalni melyik beállítás a legmegfelelőbb ezekre a hangszerekre. Ha már mindenki tudja a dalokat, akkor jönnek a részletek. Elmondom, hogyan pengtem az adott dalt, mikor kell effektet váltani, hol kell növelni a hangerőt. Kedvelem ezeket a próbákat, mert ebből is lehet tanulni. Például, hogyan demonstrálok valamit - úgy, hogy az érthető legyen, de ne is tűnjön nagyképűsködésnek. Persze, itt is tartunk szünetet, s akkor isszuk a turmixokat ezerrel, amit frissen készítenek a büfében, és gyümölcsből (!!!) van. Tehát mondhatjuk, hogy ifjú szervezetünk egészségi szintjét növeljük, miközben muzikális tudásunkat erősítjük. Na, erre mit mondtok? :D Szóval kellemesen, jó hangulatban telnek ezek a próbák is. 

bloghoz_szinlap.JPG

a színlap

proba_gitarok.JPG

hangszerek :)

Remélem találkozunk az egyik előadáson! A blogom Facebook oldala ITT. Jegyeket EZEN a linken lehet venni. Az előadás honlapját ITT érheted el. 

Andris

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr6212169740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.