Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Peer Gynt

A Stúdió K Színház bemutatója

2017. július 16. - Andris Himmler

Sziasztok!

Képzeljétek, a Faust fiúkarral énekelünk az előadásban, amelynek júniusban volt a bemutatója. Egy héttel a premier előtt tudtuk meg, hogy mi is szerepelni fogunk - nagyon izgi volt. :)

Június 4.-én volt az első próbánk, ahol bementünk a hatalmas pincerendszerbe, s megmutatták, hogy mi hol fogunk énekelni.  (Tényleg hideg van ott, ezért a harminc fokban cipeltük magunkkal a télikabátot, hosszúnadrágot, sálat....) Miután megtudtuk, hogy hol fogunk állni, rögtön kérték, hogy énekeljük el a dalokat. A kórusból legalább négy ember nem volt ott az előző próbán - többek között én sem -, tehát mi nem is hallottuk addig a kórusműveket.

Izgalmas gondolatok, érdekes dallamok... Mi vagyunk Peer Gynt gondolatai, múltja, emlékei. A nézők számára meglepő módon bukkanunk elő.

Szerencsére jól szólaltak meg a dalok. Ezután még a szabadban gyakoroltunk egy ideig.. Úgy volt, hogy nem is lesz több próba a premierig, de aztán csütörtökre beiktattak egyet. Akkor is lementünk a pincébe és többször végig énekeltünk mindent. Hegymegi Máté - a rendező elégedett volt velünk. Este még kóruspróbán átvettük az egészet. Másnap pedig a nagy nap következett. Megtudtuk, hogy háromnegyed tizenegytől, tizenegyig leszünk "színpadon". Kilenckor találkoztuk az Astoriánál, s közösen elmentünk Kőbányára. 

Az előadás több helyszínen játszódik - a színházban kezdődik, majd busszal szállítják  a nézőket Kőbányára, aztán a Bakáts téri templomban van vége. 

Megérkeztünk a pincerendszerhez és felszálltunk a buszra, ami a  nézőket szállítja. Ott elpróbáltuk a dalokat, majd felöltöztünk a téli szerkóba, s bementünk a pincerendszer elé. Megtudtuk, hogy színes esőkabátokban fogunk énekelni - gyorsan kiosztották őket. Majd vártunk. Hirtelen szóltak, hogy hamarosan mi jövünk - így halkan bementünk a pincébe egészen addig a falig, ami előtt majd lesz a jelenésünk. Megkaptuk a jelet, besétáltunk és elénekeltük a dalokat.... Jól sikerült. :)

Pár kép:

peer_gynt.jpg

Júniusban öt előadás volt, jövőre pedig folytatódik. Az előadás honlapja EZEN a linken érhető el.

A blogom Facebook oldalát itt találjátok: 

Andris :)

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr412667363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.