Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Három hét próba...

2016. december 04. - Andris Himmler

Sziasztok!

Három hete nem írtam, csak tudjátok a sok próba meg az iskola... Holnaptól pedig naponta fogunk próbálni. Az idő rohan, a színházban pedig akár napról - napra változik minden. Legutóbb még csak 4 számmal voltunk kész, most már 10 dalt játszunk. Van köztük, gyors, lassú, pörgő, hangos... Mindig várom a próbákat, mert jó hangulatúan telnek. Ez nem csoda, hiszen Álmos (dobok) és Flóra (zeneszerző) nagyon jófejek. Kiderült, hogy énekelni is fogok a darabban, illetve lesz jelmezünk is. Arra gondoltam, hogy leírom, hogy telik általában egy 4 órás próba.

Ha új számot veszünk, Flóra lejátssza az alapot. Elmondja, hogy mit játsszon a gitár, a dob vagy zongora. Mi is ötletelhetünk, és ő általában "megveszi" az ötleteinket. Mondtuk is neki, hogy hamar el fog fogyni a pénze. :))) Ha már mindenki tudja a maga részét, addig gyakoroljuk, amíg együtt is el tudjuk jól játszani. Utána eldöntjük, hogy milyen effekt legyen rajta, majd ha ének szólam is van, akkor még azt rátesszük. Ekkor van kész. Múltkor, amikor a színpadon voltunk, eljátszottuk Krisztának (rendező) az összeset, és szerencsére azt mondta, hogy tetszik neki, így mindegyik szerepelni fog az előadásban. Persze azóta még csomó újat tanultunk. Lesz az előadásban egy szám, amit nem Flóra írt. Direkt nem linkelem ide, legyen csak meglepi. :) Ez elindul úgy, mint ahogy az eredeti van, majd hirtelen átvált metálba. Általában nem szeretem a metált, de ez nagyon tetszik. Ez a próbateremben iszonyú hangos volt, szerintem még az utcán is lehetett hallani. Kíváncsi vagyok a díszletre is, mivel még csak egy "alap" díszlettel próbálunk. Elvben már a jövő héten fogunk a színészekkel is próbálni, hiszen közel két hét múlva már bemutató. Volt egy nyilvános próba, de  azóta szinte minden megváltozott. Azért belinkelem, ITT érhető el.

Csatolok pár képet is.

szaloncukor.jpg

Vettem egy db-ot, 11 Ft-ért, hiszen kell az energia. :D

szinpad_proba.jpg

Színpad próba. Ez nem a Nóra díszlete.

haris_proba.jpg

Haris próba

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket. Ha igen, ITT található az előadás honlapja. Jegyeket EZEN a linken tudtok venni. A blogom Facebook oldala pedig ITT érhető el.  

Hamarosan írok, most lesz miről. :)

Addig is sziasztok,

Andris

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr1512021341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.