Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Egy hét próbafolyamat

2015. október 19. - Andris Himmler

Ezen a héten (nagyon) sok próbánk volt, sőt, van egy pár változtatás is az előadásban. Ezentúl az előadások előtt a jeggyel rendelkező nézőknek workshop-ot tartanak a K:antinban, hogy jobban lehessen érteni a darabot. Árpád soha nem fogy ki az ötletekből, úgyhogy a színdarabban is van egy pár változás. Például a könyvlepakolósban. Eddig voltunk 21-en, szóval ez simán ment. Viszont, ebben az évadban, legtöbbször 14-15-en vagyunk. Árpád azt mondta, hogy ha nem jutunk a végére, és Kulka már felöltözött, nem kell lepakolni a többi könyvet a színpadról. De minket, fiúkat, nem olyan fából faragtak, hogy otthagyjuk a színpadon a köteteket. Mindenki belead apait, anyait, és így be tudjuk fejezni a dolgunkat, annyi időn belül, mint régen. Érdekes észrevételem, hogy több előadáson, amikor lent énekelünk a nézőtéren, és a nézők felé lengetünk könyveket, látni lehet rajtuk, azt hiszik, hogy rájuk fogjuk dobni.  A Faust 1-ben nekünk nagyon pici változtatás van, viszont a Faust 2-ben annál nagyobb. Kiesik két dal, ezenkívül, a Galatea jelenet változott meg. Eddig a Neptun mára megadta nekünk... című dallal jöttünk be a színpadra, és ott leültünk a zöld lépcsőre. Viszont most ez a dal is kiesett, úgyhogy a Galateával jövünk be egyenesen. Én megyek elől a gitárral, és éneklés közben  bemegyünk a színpadra. Vicces volt, hogy a legutóbbi előadáson az egyik színész nem hallotta a végszót, amire ki kéne nyitnia az ajtót, ezért  6-7 másodpercig nem történt semmi a színpadon. Ja, és a dal végén mindenki feldobál a levegőbe egy marék konfettit. Sőt, amikor jövünk be, aközben "takarítják" el a színpadon szétszórt tárgyakat.  Volt olyan is a próbahéten, amikor a 4 órás próbából 3 és fél órát fent ültünk a lakásban. Az utóbbi időben sokat esik az eső, ja, persze Faust alatt. Milyen lehet ez majd télen? A hó odafagy, és akkor majd korcsolyákkal jövünk a színházba, és a színpadon is avval közlekedünk. Jó, oké, ez biztos nem így lesz, pedig nem volt egy rossz ötlet. :-) Említettem a Facebookon, hogy írni fogok arról is, hogy mikor ettem palacsintát a büfében. Öhhhh, kérem szépen, október 17-én, szombaton 3 darab palacsintát fogyasztottam el a színház büféjében. Maradjuk abban, hogy többet is szívesen ettem volna.;) Komolyra fordítva a szót, még egy változtatás van. Na, nem a darabban. Eddig a szülők a művészbejáró előtt várakoztak, de mivel gondolom senki sem akarta, hogy télen pár hóembert lássunk, amikor kijövünk, ezért a K:antinban várnak. 

faustproba.jpg

Egy közös selfie...

faustproba2.jpg

Ezen a napon volt az idei első Faust 1. :-)

faustproba3.jpg

Fent, a lakásban...

en_es_erika_faust.jpg

Erika és én

Remélem, meggyőztelek titeket, arról, hogy mindenképp érdemes megnézni a Faustot. Jegyet itt lehet venni, a Faust leírása itt, a Faust saját honlapja, pedig itt érhető el. Dargay Marcellel készítettem pénteken interjút, ezt itt vagy itt érhetitek el. Szeretném megemlíteni Pokorny Attilát, aki a stúdiótechnikában segített.

Remélem, találkozunk egyik előadáson!

Üdv,

 

Andris:D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr277991073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.