Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

"Beugró"

2015. december 12. - Andris Himmler

Sziasztok! A múltkori Faust 1-2 előadásokon Monori Lili szerepeit Bodnár Erika alakította, mivel Lilit baleset érte. Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen csodás memóriája lehet egy színésznek. Erikának egy napja volt arra, hogy átmenetileg átvegye Lili szerepeit. Az előadások jól sikerültek, viszont voltak vicces és érdekes epizódok is. A Valpurgis jelenetben Erika és Lili is szerepel, de szerencsére a főbb jelenések  nem egyszerre vannak. :) Ezt úgy oldották meg, hogy Erika felvette Lili ruháját, de az ő jelenéséig nem volt ideje átöltözni, ezért abban a ruhában játszott tovább. Néhány jelenetet a Faust 1-ből és 2-ből is kihúztak, de csak arra a két estére. A 2-ben, Erika nem is vette fel Lili  takarító ruháját, hanem a saját jelmezében játszott, ami a közönségnek nem tűnt fel, de mi viccesnek találtuk.

Szerintem egyre nagyobb sikere van a Faustnak. A nézők fütyülnek ( nem kifütyülnek), és a főszereplőket vastapssal jutalmazzák. Ilyet még a premieren sem csináltak. Múltkor írtam, hogy a Faust 1-re több jegy fogy, ezért Januárban négy Faust 1, és csak két Faust 2 lesz. Persze, így már a Faust 2-re is elfogytak a jegyek. Februárban viszont normálisan vissza áll, a "rend".  Az előadást december 29-én, és 30-án is játsszuk, kíváncsi vagyok, hogy milyen hangulat lesz ekkor a színházban.

A Katonának megjelent egy új videós sorozata, melyben a színház háttérembereit mutatják be. Nagyon érdekes, mivel sok új és érdekes dolgot tudhatunk meg az emberről és a szakmájáról egyaránt. Eddig Héricz Anna ügyelővel, és Kovács Ildi jelmeztár vezetővel készültek videók. A háttérben dolgozó emberek nélkül nem jönne össze egy darab sem, ezt már mi is tapasztaljuk a magunk bőrén. Például az ügyelő: Ő hívja le a színészeket a színpadra, jelez nekik, hogy mikor mehetnek a színpadra, a többi szakembernek is ő jelez, irányítja a forgót, neki kell tudnia, hogy mikor jönnek meg a színészek, ő felügyeli, hogy csend legyen a színpad körül, csengeti a nézőket. A nézőtér nyitás, és az előadás kezdés időpontjának meghatározása is az ő feladata.

A titkárságon kicserélték a lámpákat, ezek sokkal szebbek és praktikusabbak. Múltkor írtam, hogy nem tudom, hogy lesz megoldva a szellőztetés, és olyan rémhíreket terjesztettem, hogy jégkockává fagyunk. Ne izguljatok, a szellőztetés, úgy zajlik, hogy amíg mi a színpadon vagyunk, kinyitják az ablakokat, és amire visszaérünk, kellemes idő van.

Remélem, hogy találkozunk a következő két előadáson, december 29-én, és 30-án!  Fontos közlemény a Faust rajongóknak: A Katona boltjában megvásárolható a Faust Márton László fordításában! Jegyeket venni ezen a linken lehet, az előadás honlapját pedig itt találjátok. A blogom Facebook oldala pedig itt érhető el. 

Szóval találkozunk hamarosan, addig is üdv,

Andris:)

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr788168298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.